Kristina Lind

Vem är jag?

Jag är gift med Per och tillsammans har vi tre barn som fortfarande bor hemma. Till familjen hör även våra hundar Sally&Sigge. Jag är uppvuxen i Hörja och efter studenten åkte jag ett år till Österrike för att studera tyska samt arbeta i familj. Därefter väntade flytt till Jönköping och studier till arbetsterapeut. Efter studierna återvände jag till min hemkommun och jag började arbeta inom akutpsykiatrin i Kristianstad. Jag har även arbetat inom primärvård och inom den privata vården. Jag har även haft förmånen att arbeta ett år på Vintersol på Teneriffa som arbetsterapeut på 90-talet. Sedan ett år tillbaka arbetar jag på barn -och ungdomshabiliteringen i Hässleholm och Kristianstad, ett arbete jag trivs jättebra med.

På min fritid sjunger jag i kör, är engagerad i Tyringe pastorat och tycker om att simma/röra på mig och umgås med min familj och goda vänner.

Varför engagerade jag mig politiskt?

Jag har varit engagerad under åren 1991-2010 och efter en längre paus kände jag att det skulle vara meningsfullt att vara med och engagera sig igen. Jag vet att man kan påverka men det krävs uthållighet och tålamod. Det är likaså viktigt att kunna lyssna, på väl kommuninvånarna som sina motståndare.  Som förtroendvald tycker jag att man ska ha en ödmjuk inställning till uppdraget: Jag ska vara med och tjäna våra kommuninvånare, inte härska och utnyttja min position för egen vinnings skull.

Konkret – detta vill jag

  • Hela kommunen ska vara levande.
  • Trygghet i skolan.
  • Värdig vård för våra äldre.

I kommunpolitiken vill jag särskilt fokusera på följande;

  • Våra kommunala tjänstemän ska tillvarata ideèr från kommuninvånarna och förslagen ska behandlas med respekt/professionellt!
  • Trygghet i skolan, de barn och ungdomar som behöver särskilt stöd ska få det. Familjerna ska känna sig trygga i detta!
  • Valfrihet då man som äldre behöver ha vård/hjälp.

Politiska uppdrag

Organisation
Uppdrag
Period
KommunfullmäktigeLedamot2018-10-15 – 2022-10-14
OmsorgsnämndenErsättare2019-01-01 – 2022-12-31
ValberedningenErsättare2018-10-22 – 2022-10-31