Kenny Hansson

Vem är jag?

Mitt namn är Kenny Hansson är idag byggnadsnämndens ordförande i Hässleholms kommun. Jag bor tillsammans med min fästmö och vår katt i Hässleholm men jag kommer ursprungligen från Ballingslöv där mitt intresse för politik väcktes. Privat arbetar jag på en bank som rådgivare, både mot privatpersoner och företag. Utöver politik så har jag ett stort intresse av att resa och spendera tid med familjen. Det finns så mycket att uppleva tillsammans med de jag tycker om, framförallt i Hässleholms kommun. Skulle något inte finnas i kommunen så är kommunikationerna fantastiska för att bege sig mot någon annan del av Skåne och världen för att uppleva allt – men Hässleholm är alltid knutpunkten för våra resor.

Varför engagerade jag mig politiskt?

Under min uppväxt väcktes mitt politiska engagemang genom långa och goda diskussioner med grannar, lärare, vänner och vänners föräldrar i Ballingslöv om allt mellan himmel och jord. Jag kommer från en politisk familj, även om partipolitik aldrig har varit uppe för debatt då det finns representanter på hela den politiska skalan inom familjen. När jag valde att engagera mig politiskt var jag endast 10 år gammal och fick då beskedet att jag var tvungen att vänta då jag var för ung. Som 14-åring var jag äntligen tillräckligt gammal för att få gå med i ett parti och valde då Moderaterna. Sedan 2010 har jag varit med och påverkat, försökt göra skillnad för Hässleholmaren, Skåningen och alla invånare i Sverige genom ordförandeuppdrag i ungdomsförbundet, kommunfullmäktigeledamot i Hässleholm och ledamot i regionfullmäktige etc. Politik handlar om att göra skillnad, något som gör att jag vill fortsätta!

Konkret – detta vill jag

Det finns många frågor som är värda att driva och ibland kan det vara svårt att välja vad som är viktigast. Det är dock politikens roll att välja och att prioritera, vilket gör att jag har prioriterat vissa områden basserat på vilken instans vi villverka. Övergripande för både kommunen, Region Skåne och för Sverige så finns det tre områden som är viktiga för alla instanser; Trygghet, Infrastruktur och Utbildning. Infrastruktur och framförallt kollektivtrafik är det som har varit min hjärtefråga under hela mitt engagemang, något som jag fortfarande brinner för. En väl fungerande infrastruktur leder nämligen till en ökad säkerhet (både digital och fysisk), en välfungerande arbetsmarknad och ett steg in i framtiden. Läs gärna mer om vad jag tycker på min hemsida; http://www.kryssakenny.nu.

I kommunpolitiken vill jag särskilt fokusera på följande;

  • Hässleholm behöver ett politiskt styre som är stabilt, ett styre som är siktar framåt och som får saker gjort. Jag håller dörrarna öppna för olika typer av sammarbeten för att Hässleholm ska få en stabilitet så att vi kommer ur startgroparna och så att kommunen fortsätter utvecklas.
  • Tryggheten i kommunen måste öka. Övervakningskameror och en ökad polisnärvaro är något Hässleholm behöver, och Hässleholm borde bli testkommun för införandet av kommunala poliser.
  • Företagsärenden måste prioriteras för en snabbare utveckling. Det är företagen som skapar arbetstillfällen, inte politikerna. Vi inom politiken måste bli smidigare, arbeta för lägre handläggningstider och för ett bättre bemötande mot de som vill vara med och utveckla vår kommun. Hässleholm måste klättra i näringslivsrankingen så att vi når topp 100 inom 5 års tid.

Placeringar i valet 2018:

Plats 4 till kommunfullmäktige i Hässleholm

Plats 2 till regionfullmäktige i Skåne (via moderaternas ungdomslista)

Plats 8 till riksdagen för Norra och Östra Skånes valkrets

Kontaktuppgifter

Telefon: 0703-759135

Email: kenny@kennyhansson.se

Facebook: @kryssakenny

Twitter: @kryssakenny     

Instagram: @kryssakenny

Politiska uppdrag

Byggnadsnämndens ordförande – Hässleholms kommun

Andre vice ordförande Moderaterna Hässleholms kommun

Kommunfullmäktigeledamot – Hässleholms kommun

Ersättare i kommunstyrelsen – Hässleholms kommun

Regionfullmäktigeledamot – Region Skåne

Ersättare personalnämnden – Region Skåne

Nämndeman i hovrätten